lunes, 1 de julio de 2013

Psicólogo en Mollet del Valles











Psicòlegs Mollet . Psicólogos en Mollet


Psicólogos Mollet del Vallès – Psicòleg a Mollet
Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha
C/ Gaietà Vinzia, 11-13
MOLLET DEL VALLES
C/ Santa Anna, 26
BARCELONA
Tel 93 570 71 54 (petición de visita)
conesa@gmail.com
Xavier Conesa Lapena
fotopsicologescacspetit
(Montcada i Reixac, 1956) és un psicòleg i sexòleg català. El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de BarcelonaUniversitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999
L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.
Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.
Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió.Enllaços externs
Pàgina Oficial de Xavier Conesa Lapena
Acta Constitucional de l’Institut Superior d’estudis Sexològics I.S.E.S.
Col.laboració Docent del Practicum de Psicologia de la Universitat de Barcelona
Col.laboració Docent amb la Universitat de Girona
Col.laboració en tasques de formació amb la Universitat Ramon LlullAcord de Col.laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya U.O.C.Conveni de Col.laboració Acadèmica amb Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Reconeixement de l’Ajuntament de Mollet del Centre de Psicologia Aplicada
Referències sobre la investigació en Luminoteràpia al periòdic “El Mundo”. Any 2.005
Investigacions sobre Luminoteràpia, Referències al periòdic “Público”. Any 2.007
Coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
Miembro de la Federacion Española de Especialistas en Sexologia
Carme Serrat Bretcha

Licenciada en Psicologia Colegiada nº 3.086 Adultos e Infantil (Universidad de Barcelona)
Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universidad Autonoma de Barcelona)
Certificación para el tratamiento de la Fundación Catalana del Sindrome de Down.
Diagnostico y Terapia Infantil (Instituto Medico del Desarrollo Infantil)
Tutora de practicas Universidad de Barcelona y Universidad Ramon Llull
Terapeuta Sexual i Familiar
Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.
Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària
Professora de Comunicació alternativa, Atenció a persones amb dependencia,
Assessora Psicològica d’escoles bressol.
Assessorament a pares
Tutora de Pràctiques Universitat Oberta de Catalunya
Conferenciant de temes relacionats amb la psicologia infantil.
TRACTAMENTS



Enamorar-se és un estat emocional d'alegria i felicitat i cada persona té causes diferents i específiques per fer-ho . La persona enamorada sent un desig irresistible de compartir tot , amb qui és l'objecte del seu amor .

Generalment l'enamorament fa que se li atribueixin l'altre qualitats exagerades , i després en passar el temps van apareixent conductes que al principi , o eren disculpades o eren negades , però que es fan evidents .

És molt important saber que l'enamorament és químic , és a dir al sentir l'atracció cap a una altra persona , el cervell descarrega una quantitat d'hormones que són les que produeixen aquestes sensacions d'alegria i felicitat .

amor

amor
En passar aquesta etapa i començar el acostumament , sorgeixen noves sensacions i es va consolidant la relació ,

Aquest procés consisteix en la maduració d'aquest amor inicial per convertir- se en una amor sòlid donant pas moltes vegades a un projecte de vida en comú o de família .

Això de vegades és complicat perquè en la primera etapa ambdós en general només mostren el millor d'ells mateixos i després apareixen les complicacions .

casament

casament
El casament és una decisió molt important en la vida de les parelles , implica un compromís que en el moment de fer-ho tots dos esperen que sigui per sempre .

En decidir casar-se, la parella s'independitza de la seva família d'origen per consituir una nova família , construint un nou sistema, que s'aïlla dels sistemes familiars d'origen .

A conviure , comencen les dificultats , i això que es creia anava a ser meravellós , comença a dissoldre i apareixen les diferències

Com manejar el temps lliure de cadascú, quant temps volen i poden compartir , com van a manejar el diners en la parella , quant de temps va a treballar cada un, com van a dividir les tasques de la llar , etc . i comencen les Crisis en la parella .

El naixement del primer fill

naixement del primer fill
El naixement del primer fill , la majoria de les vegades causa una Crisi a la parella important en la parella .

Cadascun dels membres ve de famílies diferents amb costums i creences diferents; si la parella s'havia consolidat i tenia certa independència , les famílies de tots dos poden començar a pensar sobre la criança del nadó fent ús de la seva experiència prèvia per "ajudar " als pares primerencs amb les seves pors i inexperiència i això porta problemes dins de la parella .

També sol sorgir certa rivalitat per l'afecte del fill : cadascun d'ells pot considerar el fill seva propietat privada i voler criar com els sembla individualment el que porta nombrosos problemes .

Això passa perquè en haver de desenvolupar els papers de pare i mare solen tendir a copiar actituds dels seus propis pares , i de vegades per inexperiència se senten fracassats en el seu nou rol i poden experimentar una regressió .

Criança dels fills

criança dels fills
El paper dels pares en el desenvolupament dels seus fills és tan important que moltes vegades es preocupen massa pels petits errors en la criança pensant que puguin tenir conseqüències desastroses .

Si bé els pares , són els principals responsables del desenvolupament dels seus fills ; han de deixar de banda els temors que una arrencada de fúria , no arribar a temps a recollir al jardí o escola , un repte o qualsevol altra actitud que no s'adonin quan l'executen , els perjudiqui per sempre .

És important deixar de banda tants temors i saber que el que succeeix a la llar durant la criança influeix com un tot , i no com petits incidents .

És clar que si el maltractament és continu , tindrà conseqüències nefastes en els fills el mateix que la sobreprotecció .

És en la criança dels fills on solen aparèixer Crisi en la parella entre els pares quan no estan d'acord amb les actituds de l'altra persona .

adolescència

adolescència
Una etapa per altres difícil és l'adolescència dels fills .

Descrita per G. Stanley Hall com " Tempesta i ímpetu " , és una etapa on prima l'idealisme , hi ha una enorme expressivitat , molts canvis de caràcter , els nois de sobte estan molt alegres , i de sobte se'ls veu patint , reaccionen contra el establert, contra " el vell" , generalment representat pels pares i avis , escola , universitat , i tot allò que ells considerin antiquat .

Els nois passen de ser els nois coneguts fins ara , fins a anar transformant-se en "veritables desconeguts " per la seva família que desconcertada no sap com tractar-los.

És una etapa molt difícil , sorgeixen les competències , entre pares i fills , i apareixen noves Crisi en la parella .
Psicologo Mollet



 Psicólogo en Mollet del Valles

1 comentario:

  1. L'explicació senzilla l'origen dels fenòmens naturals ajuda els nens a entendre i manejar d'una manera més racional les seves angoixes. Els mestres, treballadors d'atenció primària en salut, agents comunitaris i les famílies poden ser adequadament capacitats per reconèixer aquest tipus de problemes en els nens, identificant les reaccions normals i diferenciant-les de les patològiques.

    ResponderEliminar